Saras Bike

– Discovering the World

Germany Part 1

| 1 Comment

I have no idea where all the days, even weeks has gone but I know that I have been busy living in the moment. I have used the time to plan where to go next, when to eat, where to sleep. And of course I have enjoyed biking, the nature and all the people that I have meet. All this has meant that I have neglected a lot of updates about my whereabouts so far. So this post is just a little peak of what I have experienced in Germany and is not at all the whole story of my time in here. There has been so many impressions and thoughts that I’ve wanted to share with you along the way. But hopefully there will be more of that in the future. Until then, I know that I will feel absolutely fantastic 🙂

The first leg of my trip was going to Berlin. After a few days in Germany I had the opportunity to test some of my equipment because it rained for two days nonstop. It was not fun with all the rain, but ot was still great to be on the road.

* * *
Jeg aner ikke hvor alle disse dage, ja uger, er blevet af, men jeg ved at jeg har haft travlt med at leve i nuet. Jeg har brugt tiden på at planlægge de kommende etaper, hvor jeg skulle sove, hvad og hvornår jeg skulle spise. Men ikke mindst er tiden brugt på at nyde cykelturerne, naturen og menneskene jeg har mødt. Alt dette har betydet at jeg har forsømt en masse indlæg om min færden ud i den store verden. Dette indlæg er en lille snert af hvad jeg har oplevet i Tyskland og er slet ikke fyldestgørende for alle de indtryk og tanker, som jeg gerne har villet dele med jer undervejs. Men forhåbentligt kommer der mere af det i fremtiden. Indtil da skal I vide, at jeg har det helt fantastisk 🙂

Efter et par dejlige solskinsdage i Danmark gik turen videre til Tyskland, hvor første etape gik mod Berlin. I tyskland fik jeg mulighed for at få testet lidt af mit udstyr, da det regnede i to dage uafbrudt. Det var ikke super fedt med al den regn, men alligevel var det fantastisk at være på farten og køre derud af.

Saras Bike Germany Rain

Saras Bike Germany Rain1

 

Having time to take a breake and look at all the small things in the world is fantastic

***
Jeg nyder at have tid til at tage en pause i ny og næ og se på naturen omkring mig.

Saras Bike Germany

Biking along the Elbe River is very easy. It is flat, there is no cars and and at this time of year there is not so many other cyclists. So you kind of have it all to yourself. The downside about riding a long the Elbe? Sometimes you can´t find a toilet and there are not many bushes or trees to hide behind… And sometimes it can be expensive to find a place to sleep. But this day I found a nice little campsite owned by a dutch couple. At night there was so quiet that I felt like the only person in the world. It was wunderful and I had the best sleep ever.
***
Det kan varmt anbefales at cykle langs Elben. Der er temmelig flat, ingen biler og på denne tid af året er der mange strækninger med få andre cyklister. Ofte er der skilte til spisesteder og overnatningsmuligheder når man kommer nærmere byerne langs floden. Men der er også strækninger hvor der ikke er meget anden end en cykelsti og Elben. På disse strækninger er det ikke superfedt hvis man har brug for et toilet. En af dagene fandt jeg denne perfekte overnatningsmulighed. En mikro campingplads, som var ejet af et par fra Holland. (Jeg gad vide hvor mange flere hollændere jeg kommer til at møde på min vej…) Jeg sov helt fantastisk denne nat. Alt var stille og rart. Ud over mig var der et ægtepar fra Tyskland.

Saras Bike Germany Camping

My first time cooking outside. I have cooked a lot during my trip, but there has always been other alternatives like using a gasstove for free. So I was excited about how it would work without the gasstove. I had some trouble in the beginning, but managed to get a nice dinner while looking at the sun going down over the Elbe.
***
Første gang jeg skulle bruge mit Trangia sæt uden et gaskomfur. Jeg var noget spændt på udfaldet af min manglende erfaring med at lave mad i det fri. Efter et par mislykkedes forsøg kom der dog gang i det og jeg kunne nyde min aftensmad imens solen gik ned over Elben.

Saras Bike Germany Trangia

Taking a breake at this place was easy. There was fresh applejuice for 50 cents and a nice view over the Elbe.
***
Langs Elben er der strækninger hvor der ikke er mange muligheder for at få en forfriskning. Derfor har jeg ofte lidt snacks og juice med i tasken. Men denne dag så jeg i det fjerne denne lille vejbod, som solgte hjemmelavet æblejuice og marmelade samt vand og snacks. Æblejuicen smagte helt fantastisk.

Saras Bike Germany Elbe

 

Sometimes it is not easy to find the right path. I was supposed to be up on the bridge…
***
Ind imellem kan det være svært at finde den rigtige vej. Jeg burde nemlig være oppe på broen istedet for under den…

Saras Bike Germany Elbe

But somehow I alwas find the right way sooner or later 🙂
***
Men det lykkedes alligevel at finde den rigtige vej til sidst 🙂

Saras Bike Germany Elbe

One of the many beutiful views of the river Elbe.
***
En af de mange skønne udsigter langs Elben.

Saras Bike Germany Elbe

One day I came to the city Wittenberge and was looking for a place to sleep, but the hotels and little guesthouses where all full.It was late and I was tired. At the last place I meet Julian, who was biking from Hamburg to Berlin, and told him that everything was full. So as we rang the bell we hoped that they would have two avalible rooms. They kind of had a room, but since the guest hadn´t arrived we could take it. So we did. We had dinner together and talked a lot about bicycle touring. Julian was a very lovely person.

***
En af dagene ankom jeg til byen Wittenberge for at finde et sted at overnatte. Alt i byen var optaget og sidst på aftenen var jeg ved at være lidt desperart på at finde et sted. Ved den sidste overnatningsmulighed møste jeg Julian, som cyklede fra Hamburg til Berlin. Jeg fortalte ham at det ikke var muligt at finde overnatning i byen, så da vi ringede på døren krydsede vi fingre for at de havde to værelser. Desværre var alt optaget. Eller det vil sige, de havde ventet på nogle gæster skulle ankomme for to timer siden. Efter lidt snakken og misforståelser (de troede Julian og jeg var kærester på cykeltur), fik vi dem overtalt til at udleje lejligheden til os i stedet for. Julian og jeg spise aftensmad sammen og snakkede til stjernene kom frem på himlen, om cykling og verdenssituationen. Den er jo altid god at få vendt 🙂 Næste dag skilte vores veje og jeg nåede desværre ikke at få et billede af ham. Men jeg fik til gengæld et billede af de to værter. De var de bedste værter, meget omsorgsfulde for deres gæster og bare sjove at snakke med.

Saras Bike Germany Elbe

Finally in Berlin! And happy about reaching my first big destination in Germany. In Berlin I even had my second family visit. The days in Berlin was the best. This is just some pictures from Berlin.

Endelig i Berling! Det føltes fantastisk at nå frem til destinationen på min første etape. I Berlin var jeg så heldig at få mit andet familiebesøg. Dagene i Berlin fløj af sted. Billederne vil jeg lade tale for sig selv…

 

Saras Bike Germany Berlin

Saras Bike Germany BerlinSaras Bike FoodSaras Bike GermanySaras Bike BerlinSaras Bike BerlinSaras Bike Berlin

One Comment

  1. Se det her ku’ mor li’ – skønt at være med på en kigger ?

Leave a Reply

Required fields are marked *.


Translate »