Saras Bike

– Discovering the World

Germany part 2

| 4 Comments

After Berlin I somehow ended up along the Elbe again. Biking along a river is really nice. You know which way to go, and that gives you time to relax and enjoy the trip. But before I reached the Elbe I arrived in an little town called Schönewalde. The sky was getting darker and darker, so I was thrilled when I saw they had a hostel! I droved up to the house, only to find the place closed. I had no clue where to go, so I went to the local gasstation. I talked with the  owner about my little problem, and asked if there was somewhere I could pitch my tent. So when she told me about a little lake where I could camp for free I was happy! But only for a brief moment. She then told my she didn´t like me to camp there, becuase some of the local boys would everynow and then come to the lake and hang out. Back to square one again. But then her husband came and asked what it was all about, and he told me about a little bed and breakfast in town. They called the place and he told me just to follow his car, and then he would bring me to them. The little bed and breakfast was also an organic applefarm. It was the perfect place to have a good nights rest.

***

Efter Berlin endte jeg på mystiskvis igen langs Elben. Det er fantastisk at cykle langs en flod. Den giver på en eller anden måde en retning for dagens etape, og man har mulighed for at nyde de gode udsigter imens. Men inden jeg nåede så langt var jeg lige forbi den lille by Schönewalde. Da jeg ankom til byen så jeg de havde et vandrehjem, og fuld af forhåbning drejede jeg ind af vejen og gik op til døren, blot for at konstatere der var lukket og ikke en sjæl i nærheden. Øv, jeg kunne ellers godt bruge en overnatning indendørs, da himlen var ved at trække op til regnvejr. Jeg kørte herefter hen til den lokale tankstation for at få en forfriskning og finde ud af hvorhen jeg nu skulle. På tanken kom jeg i snak med den rareste tankpasser, og fortalte om mit problem med det lukkede vandrehjem. Der var en mulighed for at jeg kunne campere gratis ved en lille sø i nærheden. Fedt, tænkte jeg, den tager jeg. Men efter lidt mere snak, var hun ikke helt tryg ved at jeg alene skulle overnatte der. Det viste sig nemlig, at en del af omegnens fårlige selskab var begyndt at hænge ud ved søen om aftenen. Så det var heller ikke en mulighed. Men så kom hendes mand, og spurgte hvad problemet var. Og han havde heldigvis en løsning! De ringede til et lille bed and breakfast sted, og forhørte sig om et ledigt værelse. Herefter fulgte jeg efter bilen med tankpasserens mand, som viste mig vejen hen til min redningsfamilie. Jeg fik at vide, at jeg først kunne se værelset og så vurdere om det var noget for mig. Uden at have set værelset sagde jeg ja, men hun insisterede på at jeg først skulle se det. Værelset var perfekt til mig. Fire senge at vælge imellem og et lille tekøkken. Familien havde ved siden at de deres lille bed and breakfast et lille økologisk gartneri med fritgående høns. Det var det perfekte overnatningssted.

Saras Bike Germany

Delicious breakfast with organic appels, tomatos and egg. Served in my little room. Behind me you can see my bed.
***
Til morgenmad fik jeg de lækreste tomater, æbler og æg. Alle fra egen økologiske avl. Bagved mig ses værelset med de fire senge.

Saras Bike Germany

Back to the Elbe and my company for the day 🙂
***
Tilbage ved Elben igen, fik jeg selskab af disse køer 🙂

Saras Bike Germany

Happy to be on the road again.
***
Glad for at være på farten igen.

Saras Bike Germany

Saras Bike Germany

 

Saras Bike Germany

This field of sunflowers reminded me of sommer, and that summer is soon to be over…
***
Denne lille mark med solsikker fik mig til at tænke på sommer. Og eftersom jeg står i min regnjakke fik det mig også til at tænke på at efteråret så småt er på vej.

Saras Bike Germany

Who makes a bikepath like this!?!
***
Hvem finder på at lave en cykelsti med brosten!?!

Saras Bike Germany

This picture is pretty much how the weather is. One moment the sky is blue and the sun is shining, the next moment it is grey and raining. Luckily I was biking into the sun this day 🙂
***
Dette er et meget sigende billede på hvordan vejret er indimellem. Det ene øjeblik er der høj sol og blå himmel. Det næste er der gråt og regn på vej. Heldigvis cyklede jeg denne dag i den rigtige retning imod solskinnet 🙂

Saras Bike Germany

Saras Bike Germany

Before the boarder I spent a few days in Dresden at a hostel. Here I among others meet Sumit from India. He works in Hamburg and spends his weekends on microadventures exploring Germany. We did a little selfprovided tour around the old town. Trying to keep warm. This day I realized that autumn had arrived, and that it might be very cold up the mountains when I cross over to Chezch Republic. So I bought some warm socks and an downjacket.

In Dresden one of the hot topics was the situation with all the refugees and boarders closing. When I left Denmark in the beginning of August no one, that I know of, could have predicted that boarders where closing in Europe. I tried to figure out what it meant for my further trip. Would I be allowed to enter all the countries that I wanted, would I meet refugees on my way, how would it be if I ended up in the middle of it all. I had so many questions. So while I was in Dresden I had some great talks with my two friends Marie and Peter from back home (I am still amazed that it is possible to call home for free as long as you have wifi). They helped me with informations from the Danish news, and sometimes all you need is to talk with an old friend who can relate and knows you very well. I left Dresden with a minor change of route, a curious mind, and the thought that this is out of my hands. It is all a part of going on an adventure. You can´t predict tomorrow…

***

Jeg tilbragte et par dage i Dresden, hvor jeg blandt andet mødte Sumit fra Indien. Han arbejder til daglig i Hamburg, men bruger en del af sine weekender på at udforske Tyskland. Sammen tog ud vi for at kigge lidt nærmere på den gamle bydel. Det er dog lidt ironisk at kalde det for den gamle bydel. Under Anden Verdenskrig blev denne bydel nemlig bombet sønder og sammen, bortset fra en håndfuld bygninger. Hvor imod den nye bydel ikke blev bombet, men består den dag i dag. Vi stødte på en lille flok kunstnere, som malede akvarel. Et par af dem var meget dygtige, andre var vist ved at lære det. Men det er ikke nemt, at lave akvarel i regnvejr 🙂 På denne regnfulde og kolde byvandring måtte jeg også indse at efteråret var kommet til landet, og at jeg havde alt for lidt tøj til at holde mig varm. Jeg købte derfor et par varme sokker og en downjacket. De skal nok holde mig varme. 

En af de store samtaleemner i Dresden var hele situationen med den store flygtningestrøm mod Europa og de pludselig lukkede grænser. Jeg gjorde da også selv en del tanker om det hele. Jeg befandt mig i Dresden, da en del flygtninge ankom til Danmark og, fra hvad jeg kunne forstå på medierne, skalbte en del kaos da motorvejen blev lukket fordi de begyndte at gå på den mod København/Sverige. Hvorefter den blev lukket for en tid. Det var meget uvirkeligt at sidde “ude i det store udland” og kigge ind på sit eget land igennem diverse nyheds- og socialemedier. Da jeg forlod Danmark i begyndelsen af august havde jeg gjort mig mange tanker, om hvad der kunne ske undervejs, men denne situation havde jeg ikke kunnet forudsige. Hvilken betydning ville det få for min tur, ville jeg møde flygtninge på min vej, hvrdan ville det være hvis man pludselig endte midt i det hele. Spørgsmålene var mange, og jeg havde ærligt talt svært ved at finde hoved og hale i det hele. Det var derfor en lettelse at kunne snakke med et par gode venner hjemmefra Danmark. Marie og Peter hjalp med med at få et nogenlunde overblik. Men bedst af alt var det at snakke med nogen, som kunne relatere sig til rejselivet og som kender mig godt. Jeg endte med at rejse fra Dresden med en lille ruteændring, og en større nysgerrighed på hvad der sker i verden, lige omkring os. Når alt kommer til alt, så kan jeg umuligt forudsige hvad der kommer til at ske i morgen. Det eneste jeg kan gøre, er at byde dagen velkommen og få det bedste ud af det.

Saras Bike Germany

Saras Bike Germany

Saras Bike Germany

Saras Bike Germany

Bye bye Dresden. And hopefully hallo Chezch!
***
Sidste billede fra Dresden inden turen gik mod Tjekkiet.

Saras Bike Germany

 

 

4 Comments

  1. Du er for sej!!! Det er super spændende at følge med i din tur – og du ringer bare! Dag eller nat – så finder vi altid ud af en god løsning på verdenssituationen! ?

  2. Dejligt at du endelig har fået godt gang i skriveriet 🙂 Ellers kan jeg jo ikke være dødmisundelig på alt det du oplever.

    • Haha, ja jeg havde vist en lille skriveblokade. Og skulle lige finde ud af hvordan jeg ville formidle det jeg oplever. Det bliver sikkert ændret hen af vejen 🙂

Leave a Reply

Required fields are marked *.


Translate »